Badplatser i Knivsta

Knivsta bjuder på många trevliga badplatser. Alltifrån Särsta som har café, hopptorn och gångavstånd till tåget till mer avskilda badplatser såsom Morga hage. Läs om de olika platserna här och se vilket eller vilka som passar just dig!

På kommunens badplatser råder hundförbud. Undantaget är badplatserna i Kungshamn-Morga där hundar får följa med om de är kopplade. Tips på hundbad i Knivstas närområde hittar du längst ner på sidan.

Pepparkaksudden

Pepparkaksudden

Från Särstabadet via Valloxvägen går en vacker liten strandpromenad bort till Pepparkaksudden och Kölängen. Lokalt så sägs det att namnet ”Pepparkaksudden” kom från de ”fina” Stockholmsdamerna, som hade sina sommarstugor kring Valloxen, och inte kunde ta ordet koskit...

läs mer
Kungshamn Morga

Kungshamn Morga

Kungshamn - Morga Naturreservat Ett mycket vackert naturreservat där du väljer mellan tre parkeringar och promenerar sedan längs någon av de trevliga stigarna genom skira skogar och ekhagar, förbi små pittoreska torp och genom kohagar. Längs med Mälarens strand finns...

läs mer
Trimsjön

Trimsjön

Sjön Trimsjön är en vacker liten skogsjö en bra bit in i skogen och ligger i Husby-Långhundra. För att komma hit måste man åka med bil, och det är en ganska lång väg att gå. Sjön har egen källa vilket gör vattnet friskt men kallt. Här finns klippor som är utmärkta att...

läs mer
Brunnbybadet

Brunnbybadet

Brunnbybadet - en badplats i söderläge Bunnbybadet är en fin och lättillgänglig badplats med en stor strand i härligt söderläge. Här har du en fin brygga som passar de flestas behov både dem som vill vara trygga på grundare vatten och de som vill hoppa på djupt vatten...

läs mer
Särstabadet

Särstabadet

Vid Valloxen ligger Knivstas centrala badplats Särstabadet trevligt beläget i en slänt ned mot sjön. Badet är en stor och öppen badplats. Här finns brygga, hopptorn och i anslutning till badet finns även parkering och ett litet café i Solgläntan som också kallas...

läs mer
Eda och Norrsjön

Eda och Norrsjön

Edasjön och Norrsjön är delar av ett sammanhängande sjösystem tillsammans med sjöarna Ramsen och Trehörningen som sträcker sig ända till Marielund. Det är ett trivsamt området att paddla kanot på sommaren och åka skridskor på vintern. Sjöarna skapar ett varierat...

läs mer

Tips på badplatser i närheten av Knivsta

Pilsbo friluftsområde

 

 

 

 

Pilsbo friluftsområde ligger ett stenkast utanför kommungränsen ca 12 km öster om Knivsta centrum, mitt emot Skokloster.

Lyssnaängen badplats

 

 

 

 

Lyssnaängen är en badplats i sjön Ekoln i Sunnersta norr om Knivsta. Här finns en ca 50 meter lång sandstrand och stora gräsytor för solbad.

Hundar

På badplatserna i Kungshamn-Morga naturreservat går det bra att ta med din hund om den är kopplad. Det är hundförbud på kommunens övriga badplatser i Knivsta kommun.

Tips på hundbad i närheten av Knivsta

Lerhagsbadet
Hundbad med sandstrand och inhägnad gräsyta. Ligger längs strandpromenaden i viken mellan Lyssnaängsbadet och Sunnerstabadet.
Hitta till Lerhagsbadet

Fjällnora hundbad i sjön Trehörningen
En hundbadplats med sandstrand och gräsyta. Hundbadet ligger cirka 600 meter från Fjällnorabadet.
Hitta till Fjällnora hundbad
Läs om Fjällnora friluftsområde

Steningebadet, vid Mälaren
På detta bad är en del av området reserverat för besökare med hund. Det området ligger tydligt avgränsat från den del av badet där hundar ej får vara. På den för hundar reserverade delen finns en brygga och möjlighet till strandbad likaså. Steningebadet ligger vid Mälaren intill Steninge slott.

Aludden, Sigtuna
I Sigtuna stad finns en liten hundbadplats på Aludden. Den hittar man om man promenerar mot Sjudargården längsmed vattnet på udden innan man kommer fram till Aluddens Gård.

Karta över hundbad i närheten av Knivsta

Lerhagsbadet hundbad

Hundbad med sandstrand och inhägnad gräsyta. Ligger längs strandpromenaden i viken mellan Lyssnaängsbadet och Sunnerstabadet.

Fjällnora hundbad

En hundbadplats med sandstrand och gräsyta. Hundbadet ligger cirka 600 meter från Fjällnorabadet.

Steningebadet

På detta bad är en del av området reserverat för besökare med hund. Det området ligger tydligt avgränsat från den del av badet där hundar ej får vara. På den för hundar reserverade delen finns en brygga och möjlighet till strandbad.

Kungshamn-Morga

På badplatserna i Kungshamn-Morga naturreservat går det bra att ta med din hund om den är kopplad.

X