Badplatser - ta dig ett dopp i Knivsta!

Här kan du läsa om badplatser i Knivsta. Från en enkel brygga till skogsbad eller stadsnära med strandaktiviteter – bad för alla smaker!

Knivsta bjuder på många trevliga badplatser. Alltifrån Särsta som har café, hopptorn och gångavstånd till tåget till mer avskilda badplatser såsom Morga hage. Läs om de olika platserna här och se vilket eller vilka som passar just dig!

På kommunens badplatser råder hundförbud. Undantaget är badplatserna i Kungshamn-Morga där hundar får följa med om de är kopplade. Vid Margaretaviken i sjön Valloxen finns också ett kommunalt hundbad, inte så långt ifrån restaurangen Bistro Larsson, Walloxen där både hunden och du kan inta svalkande dryck och god mat.

Tips på fler hundbad i Knivstas närområde hittar du längst ner på sidan.

Tips på badplatser i närheten av Knivsta

Pilsbo friluftsområde

 

 

 

 

Pilsbo friluftsområde ligger ett stenkast utanför kommungränsen ca 12 km öster om Knivsta centrum, mitt emot Skokloster.

Lyssnaängen badplats

 

 

 

 

Lyssnaängen är en badplats i sjön Ekoln i Sunnersta norr om Knivsta. Här finns en ca 50 meter lång sandstrand och stora gräsytor för solbad.

Hundar

Kommunalt hundbad i Knivsta hittar du i Margaretaviken Walloxen. Din hund ska vara kopplad vid hundbadet.
Passa också på att ta en fika eller annat gott att äta och dricka på Bistro Larsson!

På badplatserna i Kungshamn-Morga naturreservat går det bra att ta med din hund om den är kopplad.
Det är hundförbud på kommunens övriga badplatser i Knivsta kommun.

Tips på hundbad i närheten av Knivsta

Lerhagsbadet
Hundbad med sandstrand och inhägnad gräsyta. Ligger längs strandpromenaden i viken mellan Lyssnaängsbadet och Sunnerstabadet.
Hitta till Lerhagsbadet

Fjällnora hundbad i sjön Trehörningen
En hundbadplats med sandstrand och gräsyta. Hundbadet ligger cirka 600 meter från Fjällnorabadet.
Hitta till Fjällnora hundbad
Läs om Fjällnora friluftsområde

Steningebadet, vid Mälaren
På detta bad är en del av området reserverat för besökare med hund. Det området ligger tydligt avgränsat från den del av badet där hundar ej får vara. På den för hundar reserverade delen finns en brygga och möjlighet till strandbad likaså. Steningebadet ligger vid Mälaren intill Steninge slott.

Aludden, Sigtuna
I Sigtuna stad finns en liten hundbadplats på Aludden. Den hittar man om man promenerar mot Sjudargården längsmed vattnet på udden innan man kommer fram till Aluddens Gård.

Karta över hundbad i närheten av Knivsta

Knivsta hundbad

Vid Margaretaviken i sjön Valloxen finns ett kommunalt hundbad. En fin promenadväg till hundbadet är att välja spången och stigen som börjar vid gula villan på Emil Sjögrens väg. Tänk på att din hund ska vara kopplad vid hundbadet.

Lerhagsbadet hundbad

Hundbad med sandstrand och inhägnad gräsyta. Ligger längs strandpromenaden i viken mellan Lyssnaängsbadet och Sunnerstabadet.

Fjällnora hundbad

En hundbadplats med sandstrand och gräsyta. Hundbadet ligger cirka 600 meter från Fjällnorabadet.

Steningebadet

På detta bad är en del av området reserverat för besökare med hund. Det området ligger tydligt avgränsat från den del av badet där hundar ej får vara. På den för hundar reserverade delen finns en brygga och möjlighet till strandbad.

Kungshamn-Morga

På badplatserna i Kungshamn-Morga naturreservat går det bra att ta med din hund om den är kopplad.