Aktiviteter i Knivsta

Badplatser, kulturliv, hälsa och idrott, paddla kanot eller vandra
– här finns något för alla smaker.

Söker du en aktivitet? Vill du göra något roligt eller spännande?

Knivsta har många aktiviteter att erbjuda såsom flera härliga badplatser, ett rikt kulturliv, vandringsleder, fina cykelbanor för både MTB och BMX, bio, konserter och mycket mer.

Här på Visit Knivsta tipsar vi även om hur du firar olika högtider i Knivsta samt de marknader och festivaler som finns här. Och vi visar också de evenemang som särskilt riktar sig till våra viktiga barn och ungdomar.

Knivsta har något för alla smaker, äventyr och stillsamhet, folkvimmel och natur, kultur och idrott och mycket, mycket mer.

Badplatser

Knivsta bjuder på många trevliga badplatser. Alltifrån Särsta som har café, hopptorn och gångavstånd till tåget till mer avskilda badplatser såsom Morga hage. Läs om de olika platserna här och se vilket eller vilka som passar just dig!

Barn och Ungdom

Det finns många roliga och spännande aktiviteter för barn och ungdom i Knivsta. Du finner både öppna aktiviteter och kurser/sommarläger som du måste anmäla dig till. Hoppas du hittar något som passar just dig

Boulebanor

Boule är det klassiska spelet som man aldrig får nog av och dessutom ett roligt utomhusspel på sommaren som passar alla åldrar!  Så samla vännerna, familjen eller kollegorna för en boulematch i Knivsta.

Jul i Knivsta!

Välkommen att fira advent och jul i Knivsta! Här finner du förslag på erbjudanden och aktiviteter som sker under december och julhelgerna. Hugg din egen gran, julpyssla, gå på julkonserter, gudstjänster och julmarknader.

Kultur och Nöje

Knivsta har ett brett utbud av kultur och nöje. Här kan du uppleva teater och scenkonst, sång och musik, stand up, dansbandsmusik på anrika folkparken Ängby Park, bygdegårdsbio på landsbygden m.m.

Marknad och festival

I Knivsta anordnas många evenemang året om, allt från marknader till idrottsevenemang och mycket annat som Knivsta marknad, medeltida HusabyMarken, Kvarnens dag i Lagga och Kvarngårdens dag i Knivsta.

Midsommar

Funderar du på var du ska fira midsommar? Knivsta erbjuder en buffé av midsommarfirande. Åk i lövad vagn i Lagga, tävla i femkamp på Kvarngården, se traditionell folkdans och missa inte midsommardagens fest på Tilasgårdens tun i Långhundra.

Valborg

Runt om i Knivsta arrangeras varje år mysiga och stämningsfulla valborgsfiranden. Så välkommen att fira Valborg i Knivsta med vårtal, majbrasa och sjung in vårglädjen tillsammans med Knivstas körer!

Vinteraktiviteter

 i vintertid finns det en rad olika roliga och spännande vinteraktiviteter man kan ägna sig åt i Knivsta. Susa ner för pulkabackar, ge dig ut i skidspåren eller varför inte snöra på dig skridskorna och glida ut på isen.

Äventyr och sport

Visit Knivsta tipsar om sport- och äventyrsaktiviteter för hela familjen. MTB, Enduro, fiske, hyr kanot eller kajak, utegym, cykla runt sjön Valloxen, golf eller tennis? I Knivsta finns något för alla smaker!

Samarbete och samverkan i Knivsta

Läs mer om Knivstas föreningsliv

Genom eldsjälar och aktiva föreningar skapar och bidrar föreningslivet till ett levande samhälle att leva och bo i!