lör02dec16:00lör18:00Julkonsert med Solala och Knivstakören Låtar&LätenJulkonsert

Information

Julkonsert med Solala och Knivstakören Låtar&Läten

Solala skapar otrolig julstämning med minst sagt egna tolkningar av både svenska och internationella julklassiker tillsammans med Knivstakören Låtar & Läten.

En vinterkväll 2012 träffades tre vänner hemma i ett trångt och stökigt kök i Göteborg. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Nu, tio år, miljoner visningar och hundratals konserter senare är de Sveriges största vokalakt.

Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta. Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige.

Solala har besökt Uppsala ett flertal gånger, senast som hemlig gäst vid Orphei Drängars Capris december 2022 och med en rosad konsert på Katalin and All that Jazz i april 2023. 2021 släppte Solala sitt första julalbum ”Solala skapar otrolig julstämning” med minst sagt egna tolkningar av både svenska och internationella julklassiker. I år gör de för fösta gången ett stort samarbete med körer i hela Sverige. Knivstakören Låtar & Läten tog chansen att anmäla sitt intresse och nu har vi glädjen att kunna bjuda in er till en sprudlande julkonsert på CIK den 2 december.

Välkomna!

Ur recension i UNT:
Stämsångare tar Katalin med storm – För att förstå grejen med Solala räcker det inte med att endast ta upp Spotify. Det blir tydligt för recensenten som lämnar lokalen matt av nöje.
Sara Runesson, UNT 22 april 2023
Artikel i UNT

Lyssna här: Lyssna på Solala på YouTube

Datum: Lördag 2 december, kl 16.00
Plats: Scenen CIK Knivsta

Föreställningen är ca 2 tim inkl paus
Målgrupp – alla

Biljettpris 300 kr
KÖP BILJETTER HÄR VIA TICKSTER

Läs mer om kören Låtar&Läten här

 

 

Mer

Tid

2 December, 2023 16:00 - 18:00(GMT+02:00)

Scenen, CIK - Centrum för Idrott och Kultur

Get Directions