Låtar och läten

Låtar & Läten – den glada kören med ambitioner

Låtar & Läten är en kör med hjärtat i Knivsta sedan snart 40 år. Vi är en blandad kör som sjunger fyrstämmigt och rör oss från visa och populärmusik till klassiska körverk.

Vi strävar efter att vara den glada kören som har roligt både under repetitioner och konserter och som sprider denna glädje till vår publik. Vi vill också vara den kreativa kören som bevarar och utvecklar vår tradition att blanda glad och lättsam musik med mer seriösa inslag. Kören leds av vår nya körledare Nina Hamrén.

Bakgrund och inriktning

Låtar & Läten är en kör på cirka 30 sångare som funnits i Knivsta i snart 40 år. Kören bildades efter en fortbildningskurs i musik för lärare och den 22 oktober 1980 hölls den första körrepetitionen.

Kören har utvecklats från att ha varit något av en showkör under 1980- och 1990-talen till att ta oss an mer klassisk repertoar under senare år.

Repertoaren är blandad och spänner över visa, populärmusik och klassiska körverk. Vi lägger stort fokus vid att kontinuerligt utvecklas och vill framåt både rent sångtekniskt och uttrycksmässigt. Målet är att ha ett par framträdanden per år. Vi samarbetar gärna med andra körer och musiker.

Kören är en ideell förening med egen organisation och medlemsavgift. Du som vill sjunga med oss får helst ha erfarenhet av att tidigare sjungit i kör eller annat musicerande. Man får gärna komma och prova på i kören men antagning sker efter provsjungning för körledaren. Vi antar nya sångare fortlöpande.

Kören Låtar och Läten i Knivsta
Kontakt

Vill du sjunga med oss?

Vi söker nya sångare, framförallt basar och tenorer.

Vi övar på tisdagar kl. 19-21 i Klockargården i Knivsta.

Använd vårt kontaktformulär som du hittar här

Kör | Musik | Kultur

Körledare Nina Hamrén

Nina Hamrén har en bakgrund som klassisk pianist och sångerska.

Musiken har funnits med genom hela hennes liv men ett särskilt intresse föddes vid 8 års ålder när hon följde med en kompis till kyrkans barnkör efter skolan. Detta ledde vidare till sång och pianolektioner och sedan till olika musikutbildningar bland annat vid Kapellsbergs folkhögskola i Härnösand och Vadstena folkhögskola.

Hon har studerat kördirigering för Stefan Parkman vid Uppsala Universitet.

Sedan 2018 leder hon Mälaröarnas Kammarkör i Stockholm och damkören LYDIA i Uppsala. Sedan våren 2020 leder hon även Låtar & Läten.

Körens program under 2020

På grund av den rådande situationen med Corona pandemin så är inga konserter eller andra aktiviteter planerade för 2020. Under förutsättning att läget förbättras hoppas vi kunna genomföra en jubileumskonsert på CIK under hösten 2021 med anledning av att vi fyller 40 år.

Klockargården, Knivsta

Klockargården ligger invid S:t Stefans kyrka i Knivsta