Stinsen stoppade inbrottstjuv i Knivsta!

Nyheter

Natten mellan söndag och måndag tyckte Simon, Matilda och hunden Stinsen att det såg märkligt ut vid en parkerad bil.

”- När vi gick fram insåg vi att det var ett pågående inbrottsförsök alternativt skadegörelse.” berättar Matilda. ”- När Simon tog upp mobilen för att ta en bild började gärningsmannen gå mot oss. Jag sa då till vår hund Stinsen att nu det var läge att skydda husse och matten. Stinsen ställde sig framför oss och stod modigt och skällde.”

Gärningsmannen vände då riktning och tog sina två resväskor (stulna visade det sig senare) och gick mot perrongen för att försöka hoppa på ett tåg. Tågdörrarna öppnades inte så gärningsmannen blev kvar på perrongen. Som tur var hade Polisen en bil i närheten, så Matilda och Simon höll visuell kontakt med gärningsmannen några minuter tills polisen anlände och tog med personen till Polisstationen. Med hjälp av en polishund hittades sedan verktyg m.m.

”- Det är bra för oss alla ju fler Knivstabor som håller ögonen öppna och larmar polisen vid misstänkta brottsliga situationer.”, säger Matilda. ”- Men tänk alltid på din egen säkerhet i första hand” fortsätter hon ”- Hade vi inte haft en stor hund med oss, hade vi endast larmat polisen och inte gått fram till gärningsmannen.”

Hunden Stinsen kommer att få ett gott hundben idag av ägaren till bilen.

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.