Kultursamarbete över kommungränsen blev en jubileumsföreställning!

Nyheter

Anders Kästel, Arlanda Big Bands ordförande och KnivstaRevyns producent och regissör, Sussie Berglund, arbetade tillsammans på Odensala skola. Båda föreningarna firar tio år i år och beslutades sig i våras för att sätta upp en gemensam föreställning. Sagt och gjort! Den 3 december tar nu våra skådespelare från Knivsta plats på scenen i Märsta tillsammans med det klassiska storbandet ABB som har med sin sångerska och 17 instrumentalister.

Precis som i föreställningarna på Blå Wingen nu i november hyllar även denna revy våra folkära underhållare som Povel Ramel, Hasse&Tage, Robert Broberg m.fl.

Revyn har traditionellt tagit upp det som sker på riksnivå med en del lokala inslag. Det är ett mönster som årets föreställningar inte avviker ifrån.
”- Vi har varit noga med att igenkänningsfaktorn ska finnas med oavsett vart ifrån man kommer. Vi roar alla – från norr till söder!”, säger Sussie Berglund

Ensemblen har gjort en del ändringar för Märstapubliken skull på Kulturumteatern även om många av situationerna som gestaltas i revyn kan användas var som helst, fortsätter hon.
– I några av sketcherna har vi ändrat till lokala namn. Till exempel skämtar vi om den suraste gubben i Knivsta; ”Moses i Mojjen”, och vem som tar hans plats i Märsta det får ni se den 3:e, avslutar Sussie Berglund med hemlighetsfull min.

Biljetter till föreställningen i december på Kulturum i Märsta går att köpas på www.nortic.se

 

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.