Podd vid mogen ålder!

Nyheter

Podd vid mogen ålder!

Poddar om högt och lågt vid mogen ålder i Knivsta

Allt började våren 2017 när Knivstabon Hans Dalborg, efter hans dotters förslag, bestämde sig för att starta en podcast. Hans ”partner in crime” var ingen annan än hans livslånga vän Gillis Herlitz, en Uppsalabo.

Tillsammans driver de sedan tre år ”Vid Mogen Ålder”.

Hans har en bakgrund i såväl näringsliv som kultur och forskning. Gillis Herlitz är något av en expert på mänskliga relationer och beteenden med en bakgrund som antropolog och etnolog och omfattande praktisk erfarenhet från många kulturer runt om i världen.

Podden spelas mestadels in i Knivsta dit Gillis ofta åker på besök. Skälet till att Hans älskar Knivsta och har bott här sedan 1972, är den fantastiska känslan av frihet som platsen erbjuder.

Men i dessa tider som vi nu går igenom sitter han i karantän och poddar med Gillis via telefon. Dessutom älskar han att ta promenader med sin hund i skogen och favoritsträckan är sjöstigen mot Pepparkaksudden!

Podden handlar om aktuella ämnen, har ofta intressanta gäster, mycket reflektioner kring nu och då, stort som smått.
Den är avskalad, avslappnad och rå. Och alla, oavsett ålder, har något att lära.

”Vid Mogen Ålder” består hittills av snart 80 avsnitt, ca 35 minuter långa.

Nya avsnitt läggs ut varannan onsdag och för att lyssna på den klickar ni på någon av dessa länkar:

LÄNK: iTunes

LÄNK: Libsyn

LÄNK: Spotify

En podcast, eller en podd, är ett radioprogram som går att ladda ner.

Om Hans Dalborg och Gillis Herlitz

Hans Dalborg, 70+. Karriär: koncernchef i Skandia. Vd och koncernchef för Nordbanken, styrelseordförande i Nordea. Kabinettskammarherre vid Kungliga hovstaterna. Ordförande för Kungliga Operan och styrelseledamot i Konserthusstiftelsen.

Gillis Herlitz, 70+. Fil dr i etnologi, antropolog. Har skrivit tio böcker som mest rör sig inom området kulturmöten. Föreläser, handleder, forskar. Har arbetat internationellt för Sida, UD och FN, under ett antal år bland annat i Afrika.

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.