Nu testar vi ett konsertkoncept i ladan på Granlund!

Nyheter

Nu testar vi ett konsertkoncept i ladan på Granlund!

Lördagen den 26 augusti fylls Ladan på Granlund, utanför Knivsta, med toner och musik!

Ladan på Granlund används i vanliga fall just till lada, berättar arrangören Monica Jonsson. ” – På vintern för våra får och husrum för den gamla traktorn och diverse maskiner samt förvaring för kajaker, skidor mm. Men på sommaren, när vi vill fira eller bjuda till fest, röjer vi undan och det blir en charmig och mysig lokal för musik och dans. Hittills har vi bara använt ladan för privat bruk, som helgen innan konserten då det anordnas en ”födelsedagsfestival”.

” – Nu testar vi ett konsertkoncept och det ska bli jätteroligt. Sedan får vi se hur vi går vidare. Men visst ser vi stora möjligheter med vår lada.”

Konsert i sensommartid, som evenemanget heter, erbjuder en varierad repertoar med argentinsk tango, milonga, svensk visa, lite italienskt och klassisk musik. På scenen kommer de erfarna artisterna Analia Rego och Petra Valman.

Analia Rego är en välkänd lärare i argentinsk gitarr och en etablerad konsertgitarrist. Hennes teknik och uttrycksfulla spel har gjort henne till en av de mest framstående tangosolisterna. Med en romantisk och karismatisk personlighet kombinerar hon den klassiska gitarrtraditionen med den argentinska tangogitarren. Analia Rego har gjort omfattande international turnéer och medverkat på prestigefyllda festivaler över hela världen, bland annat i länder som USA, Chile, Mexiko, Finland, Frankrike och Sverige.

Framträder på konserten gör även sopranen och Knivstabon Petra Valman. Petra är en operasångerska med många olika operaroller i sin repertoar. Hon har framträtt som Nattens drottning i Mozarts Trollflöjten, Poppea i Monteverdis Poppeas kröning, Gretchen i Humperdincks Hänsel und Gretel och Violetta i Verdis La Traviata, för att bara nämna några exempel.

För att göra kvällen ännu mer angenäm kommer det även att finnas en enkel servering till självkostnadspris. Publiken uppmanas att medta en sittdyna och varma kläder då kvällen kan bli lite kylig.

Konserten äger rum den 26 augusti 2023, med insläpp från 17.30 och startar kl 19.00.
Adressen är Granlund 12, SE-741 92 Knivsta, och ligger alltså strax utanför Knivsta.

Detta blir en kväll fylld av magiska musikaliska stunder, där publiken kommer att få uppleva en mix av olika musikstilar och enastående musikaliskt skickliga artister. Så missa inte chansen att vara med på denna minnesvärda konsert i sensommartid på Granlund.

Konsert i Ladan på Granlund i Knivsta

Bilder från tidigare privata arrangemang i ”Ladan på Granlund”

Konsert i Ladan på Granlund i Knivsta

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.