Landsbygdsupproret, upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow!

Nyheter

Landsbygdsupproret, upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow!

Drömmar och utopier för oss som befolkar landsbygden. Samatha Ohlanders gör uppror med upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow och spelar på Blå Wingen i september!

”Landsbygdsupproret” är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Det blir upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

– ”Landsbygdsupproret” är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna ”Fäboland” och ”Nationalparken

Medverkande: Samantha Ohlanders och 3 musiker

Föreställningen spelas på Blå Wingen, Husby-Långhundra torsdag den 29 september

Läs mer i EVENEMANGSKALENDERN på Visit Knivsta

 

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.