Knivstatjejer i SM-final!

Nyheter

Knivstatjejer i SM-final!

Det blev finalplaceringar för My Skytt Rosén och Julia Skatt i helgens SM i Ponnydressyr som arrangerades vid Gävle Ponnyklubb.

Vid en dressyrtävling visar häst och ryttare dressyrrörelser på en rektangulär bana efter fastställda dressyrprogram eller i fritt komponerade program med obligatoriska rörelser till musik, så kallad Kür.

Momenten i dressyrprogrammen bedöms av en eller flera domare. I bedömningen lägger domarna stor vikt vid hästens utbildningsstatus i relation till programmens svårighetsgrad, att hästen arbetas på ett för hästen riktigt sätt, vid harmonin mellan ryttare och häst samt vid korrektheten i rörelsernas utförande.

Tävlingen startade redan på torsdagen och på söndagen var det dags för A-finalen. My Skytt Rosén från Knivsta tävlade med Angelo Cristiano i SM final D-ponny i grupp 2. I finalen tävlade även Julia Skatt från Knivsta med hästen EG Midsummer i SM final D-ponny grupp 1.

My landade på en 6:e plats i finalen och Julia på 15:e plats.

”Att få rida final på ett mästerskap har alltid varit min dröm, och dessutom målet med detta år! Att prestera så bra som en 6:e plats var dock långt ifrån vad jag kunde hoppas på! 6:e BÄSTA SVENSK! Angelo har skött sig som den stjärna han är och verkligen kämpat under hela SM och jag är så tacksam för varje minut jag får rida honom” säger My Skytt Rosén

Klicka här för att se tävlingens resultat

 

Ponny SM Dressyr 2018 Gävle Ponnyklubb

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.