Knivstaprofil Tasola Kartsidou

Knivstaprofil, Nyheter

Knivstaprofil Tasola Kartsidou

De finns runtomkring oss – yrkesgrupper som uträttar hjältedåd vår i vardag. Några av dem tar hand om framtidens ledare, visionärer, filosofer, läkare, konstnärer, busschaufförer, sjuksköterskor, forskare, sophämtare, ingenjörer etc. listan är oändlig. Och Tasola Kartsidou är en av dem.

Kort om Tasola Kartsidou

Hon är 33 år gammal och är lärare på Thunmanskolan där hon undervisar i ämnet engelska.

Vi bad Tasola att berätta lite om sig själv och om hur det är att vara lärare:
”- Vad ska man säga om sig själv? Inte alltid lätt, mina nära och kära brukar säga att jag är bestämd, glad och vill alltid hjälpa andra.
Jag brukar bära hjärtat på utsidan säger dem också många gånger, då jag alltid vill hjälpa till. När man känner att jag inte räcker till så blir jag ledsen och besviken. Jag håller med den beskrivningen. När det händer så syns det i mina ögon och ansikte, därav att jag bär mitt hjärta på utsidan. Jag ger dock aldrig upp, oavsett vad det än är, jag kämpar alltid så länge det går och försöker lära mig av upplevelsen/situationen.”

”- Jag vill se möjligheten i det jag gör så att jag kan växa och ta lärdom. Dessa egenskaper bär jag med mig i mitt yrke och speciellt när jag kliver in i klassrummet, jag undervisar med hjärtat och ser personerna. Jag ställer krav, det kan mina elever skriva under men jag erbjuder samtidigt verktyg, strategier och möjligheter. Det som är viktigt är att vägleda dem så att de inser att de kan, det handlar inte om att inte kunna utan att man ännu inte hittat vägen bara.”

Vad tycker du är det det bästa med Knivsta?
– Det bästa med Knivsta är att det känns som mina hemtrakter i Grekland, familjärt, mysigt och tryggt.
– Man får inte missa naturen (det är så vackert), underbara gator och vykorts husen samt människorna. Man får helt enkelt inte missa Knivsta!

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.