Knivstaprofil Matilda Jakobsson Blom

Knivstaprofil, Nyheter

Knivstaprofil Matilda Jakobsson Blom

Kort om Matilda Jakobsson Blom

Matilda är en 29-årig tjej som är uppväxt och nu åter igen bosatt i Knivsta, efter att bl.a. ha bott i Göteborg och Karlskrona under en period. Då utbildningen ”Hälsopromotion – idrottsvetenskap” i Göteborg var avslutad arbetade Matilda med att träna nyanlända i ett projekt. Flytten upp till Knivsta har därefter lett till ett butiksarbete som nu kommer rulla på över sommaren. Matilda flyttade tillbaka till Knivsta för att få behandling och operation i Uppsala, för att problemen med hennes epilepsi ska få ett slut.
Matilda tycker om att träna och tävla, något som hon beskriver gör henne knäsvag av glädje. Hon har bland annat deltagit i Knivsta triathlon som ung och Göteborgsvarvet för ett år sedan. I framtiden drömmer Matilda om att stödja och stärka individer med neurologiska sjukdomar, så som epilepsi, genom träning och hälsa. Ett ämne som hon redan föreläser om ibland.

Matilda är aktuell eftersom hon istället för att klaga röjde upp på den skräpiga återvinningsstationen vid Ängby härförleden. På frågan varför hon gjorde detta svarar Matilda: ” – Då Knivsta är en ort som gett mig en underbar uppväxt, vill jag självklart att den ska må så bra som den bara kan. Smuts och nedskräpning är något som jag har svårt för att se. Efter att ha sett mer och mer skräp liggandes på marken vid återvinningen vid Ängby Park så sprack det i mig och städkläder sattes på. Plast och elektronik var bl.a. vad som fick plockas upp, vilket även gav mig en cykelrunda till återvinningscentralen.”

Hur länge har du bott i Knivsta?

I Knivsta har jag bott sedan 1989 och cirka 20 år framåt och så flyttade jag tillbaka nu i början av 2017.

Vad är det bästa med Knivsta?

Att Knivsta är en liten ort med många möjligheter inom idrott bland annat fotboll, handboll, innebandy, simning, segling, dans, judo och säkerligen mer.

Tre tips man inte får missa i Knivsta

  1. Eljusspåret.
  2. Knivsta IK.
  3. En lugn ort nära till Uppsala, Stockholm och Arlanda.

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.