Knivstaprofil Agneta Nisbeth

Knivstaprofil, Nyheter

Kort om Agneta Nisbeth

Agnetas släkt har bott och ägt Tisslinge gård i Östuna i ca 200 år. Själv beskriver sig Agneta som en mångsysslare då hon arbetat som exempelvis skådespelerska, säljare, guide och reseledare i Italien. Hon har jobbat med TV och framförallt med press sedan slutet av 80-talet då hon rekryterades till Svensk Damtidning. På 90-talet var Agneta chefredaktör på ett flertal magazin som Plaza Interiör, Veckans vimmel och Mitt nya paradis och även nyhetsbyrån Hot Gossip, de tre senare var hon även med och grundade. Därefter blev Agneta åter rekryterad till Svensk Damtidning då som webbchef och på Svensk Damtidning jobbar hon kvar.

Agneta Nisbeth är nu aktuell då hon i slutet av 2016 släppte sin bok Mitt nya liv som katt på E-bok. Den finns på Knivsta bibliotek att låna och Agneta beskriver den som en riktig Feel good roman som passar utmärkt att läsa under påskledigheten.

Hur länge har du bott i Knivsta?

Ifrån början 60-talet har jag bott här till och från. Jag har alltid haft en fast punkt här även att jag parallellt bott i Stockholm och Italien. Men nu sedan några år så bor jag bara i Knivsta och det ska jag fortsätta med.

Vad är det bästa med Knivsta?
Naturen, lugnet och alla underbara människor! Här är så lätt att få vänner.

Tre tips man inte får missa i Knivsta:

  1. Krusenbergs Herrgård både att äta och vara där, det ligger så underbart vid vattnet.
  2. Alla kyrkor, Östuna, Långhundra, Lagga med Carl Millessatyn. De är ju helt unika och fantastiska. Min farbror Åke Nisbeth var konsthistoriker och har skrivit kyrkobeskrivningar inte bara i Knivsta men det var hit han tog med mig och berättade om alla medeltida konstföremål vi har här.
  3. Husby-Långhundra nationaldagsfirande med Husaby marken. Det är helt underbart! Har man inte varit där så måste man dit åtminstone en gång. och har man varit där vill man komma tillbaka.

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.