Knivstaföretagaren som vill ge en hjälpande hand

Nyheter

Knivstaföretagaren som vill ge en hjälpande hand

"- Det finns verkligen något magiskt i att använda sina händer"

Robin Alm har varit egenföretagare på heltid och deltid sedan 2007. Han har många år i ryggen som snickare, undertaksmontör, serviceledare och projektledare.

”- Våren 2016 bestämde jag mig för att hitta tillbaka till min rötter”, berättar Robin.
”- När grannen var ”handyman” och man direkt visste vem man ska prata med för relationen fanns där. Det är så jag ser på relationen mellan företag och kund.”

Han funderade mycket på; var, hur skulle han marknadsföra sin kärlek till gammal byggteknik och metoder som kräver mera hantverk än industriell tillverkning.

”-Jag ville starta upp ett nytänkande, hållbart och genuint företag som jobbar för framtida förbättringar i branschen.”

Svaret blev ”Ederhus”. ”- Jag tycker att det är ett vackert ord som på något sätt innehåller den värmen och historia som vi eftersträvar. Allt ifrån att dreva timmer för hand med drevjärn och hammare till att betsa med trasa och svamp.”

”- Vi vill också ”ge tillbaka” och av den anledningen så erbjuder vi på Ederhus 5 timmar per månad hjälpa till med hushållsnära tjänster eller snickeri till andra. Just nu söker vi pensionärer som behöver hjälp i eller utanför sin fastighet. Kanske man inte har orken att rensa ogräs själv just nu eller eller är trappan till entrén i dåligt skick?” säger Robin

Eventuellt material får bekostas till självkostnadspris, i vissa fall kan återvunnet material användas kostnadsfritt.

Sandlådan har vi byggt åt ett gammalt par vars befintliga var i mycket dåligt skick, de ville så gärna ha något kul för barnbarns barnen på gården. Helt gratis utav spillvirke.

”- Vår förhoppning är att flera företagare väljer att ge en hjälpande hand till de som inte kan, vare sig det är ekonomiskt svårt eller på grund av sviktande hälsa. ” avslutar Robin

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.