Karibisk Matglädje på Knivsta Torghandel

Inspiration, Nyheter

Karibisk Matglädje på Knivsta Torghandel

På lördag den 29 juni kommer Sågverkstorget i Knivsta att fyllas med dofter och smaker från när och fjärran när månadens Knivsta Torghandel går av stapeln. Arrangemanget, som organiseras av Infretta Knivsta, lovar att bli en fest för alla sinnen och en perfekt start på sommarsäsongen.

”Vi livar till vårt kära centrum med lite torghandel nu när säsongen äntligen är inne! Den sista lördagen i varje månad från maj till oktober 2024 kommer en salig blandning av marknadsförsäljare att inta Sågverkstorget och alla är varmt välkomna att besöka, handla och såklart ta en go´fika på Infretta,” säger Cissi från Infretta Knivsta.

Ett av de mest spännande inslagen denna gång är premiären av Authentic Jamaica, en restaurang på hjul som kommer att ge Knivstaborna en smak av Karibien. Vi fick en pratstund med teamet bakom denna kulinariska upplevelse.

Berätta, vilka är ni?

”Vi är Authentic Jamaica, en restaurang på hjul vars dröm är att dela med oss av Jamaicas soliga stränder och livliga kultur via vår mat,” berättar teamet. Deras passion för Jamaicas rika matkultur är påtaglig, och de ser fram emot att ge besökarna en oförglömlig smakupplevelse.

Vad erbjuder ni?

”Vi erbjuder traditionella jamaicanska rätter som Jerk Chicken, Curry Goat, Ackee & Salt Fish, allt tillagat med autentiska jamaicanska kryddor och marinader,” säger de. Men det är inte bara maten som är speciell. ”Vi vill även dela med oss av en atmosfär som reflekterar den jamaicanska kulturen och gästfriheten.”

Har ni någon särskild filosofi?

”Ja, det har vi. Vår filosofi är att erbjuda rätter lagade enligt traditionella recept som har förts vidare genom generationer och på detta sätt dela en bit av Jamaica med världen, i detta fall med Knivsta,” förklarar de. Det är en filosofi som lovar att ge besökarna mer än bara en måltid – en smakresa till Karibiens hjärta.

Förutom Authentic Jamaica kommer torghandeln att erbjuda flera olika stånd med lokala och internationella produkter. Det är en chans för besökarna att handla, njuta av god mat och fika och upptäcka fler sidor av Knivsta.

Så missa inte chansen att besöka Knivsta Torghandel nu på lördag mellan 10.00 och 15.00 på Sågverkstorget. Det kommer att vara en dag fylld av glädje, gemenskap och fantastiska smaker. Välkommen!

Authentic Jamaica på Knivsta Torghandel

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.