I sommar blir det allsång precis på andra sidan kommungränsen!

Nyheter

I sommar blir det allsång precis på andra sidan kommungränsen!

”Sjung Loss i Sunnersta: Allsångsfest vid Ekolns Strand i sommar!”

Gillar du livemusik, allsång och skön sommarstämning? Då ska du kolla in ”Allsång i Sunnersta” som drar igång den här sommaren vid Ekolns mynning. Arrangerat av Scenkonstnärerna, kommer allsångsvärdarna Canilla Enskär och Kristina Gissler att bjuda på oförglömliga hits från då och nu som varvas med klassiska allsånger att sjunga med i, plus gästartister och spännande kulturgäster!

”Vi är så glada över att starta den här traditionen i Sunnersta,” säger Canilla Enskär, som inte bara är jazzsångerska utan också producent och en av de som drivit igång evenemanget. ” Vi vill ge dig en rejäl dos av sommarfeeling och vi har lagt upp programmet så att det finns något för alla – gamla godingar, nya hits och allt däremellan. Målet är att skapa en plats där man kan slappna av, sjunga med och njuta av sommaren.”

Det första evenemanget är söndagen den 9 juni. Då kommer duon ”Hon & Jag” att vara med, och de är kända för att blanda sång och musik med en dos humor. Du kan förvänta dig allt från disco och schlager till rock och loungemusik. Det andra evenemanget, lördagen den 3 augusti, kommer singer-songwriterduon ”Falk & Gejke”, som består av Uppsala-födda Jonathan Schalk och Andreas Gejke.

Evenemangen äger rum vid ”Expressions by Ekoln” (Tehuset), en supermysig plats med trädgård och utsikt över Ekoln. Ta med dig en picknickfilt eller en campingstol och gör dig redo för en eftermiddag med musik. Det finns också ett allsångsband som kommer att stå för livemusiken, och de är redo att sätta igång stämningen.

Kristina Gissler, som leder kören Knivsta Voices, är också en av allsångsvärdarna som ser fram emot att få sjunga tillsammans med alla som kommer. ”Det handlar om att ha kul tillsammans,” säger hon. ”Vi vill skapa en avslappnad atmosfär där alla kan känna sig välkomna.”

Servering finns på plats, men om det blir fullt är det inga problem att ta med sig fika och sätta sig på sin egen filt i gräset i den rymliga trädgården.

Eventet är utomhus, så kom ihåg att klä dig efter vädret.

För dem som kommer med bil finns parkeringsmöjligheter vid KFUM Alnäs, gamla Sunnersta campingplats och Sunnerstagropen. Besökare rekommenderas också att använda kollektivtrafik eller cykel för att ta sig till platsen.

Och om du har lust att ge något tillbaka, så kommer det finnas möjlighet att ge en frivillig orkesterslant för att stödja musikerna.

Så samla vännerna eller ta med familjen och kom för en härlig eftermiddag fylld med musik och glädje. Det är dags att sjunga in sommaren med allsång vid Ekolns mynning!

För mer information, kolla in www.scenkonstnarerna.se

 

Allsång på Walloxen, Knivsta

”Kultur vid Ekoln” är en kulturförening i Sunnersta i Uppsala.

Allsång på Walloxen, Knivsta

I sommar flyttar Scenkonstnärerna till Sunnersta och ”Kultur vid Ekoln” med sitt allsångsprogram.

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.