ons10nov19:00ons20:30Riksteatern: Özz Nûjen - LaikaTeater

Information

Knivsta Riksteaterförening är glada att bjuda in till Scenen på CIK: Özz Nûjen med föreställningen ”Laika”

Biljetter köper du via TICKSTER.com
Biljettpris: 325 kr
* Scenpass: 275 kr
Föreställningen rekommenderas från 16 år
Barn och ungdom: 150 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)

Handling:
Jesus återvänder till jorden. Han är här för att observera oss – och dricka gin. Bakom fönstret på baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi. De som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför. Han vet att han inte är Guds bästa barn och därför anser han sig ha rätt att berätta om samhällets brister.

Rollen som berättaren kräver en stark och direkt förmedlare, en person med magisk publikkontakt och en förmåga att hantera såväl humor som djup. Vi är därför mycket glada att åter igen välkomna Özz Nûjen till Riksteatern!
Senast gjorde Özz stor succé på riksteatern med ”Özz Nûjen är Rikard III”.

Produktionsprocessen för Laika är mycket speciell; I sann berättartradition överlämnas föreställningen muntligt av dess skapare, de italienska skådespelaren och författaren, Ascanio Celestini till Özz och Riksteatern, efter att den med stor framgång spelats i Italien. Dario Fo, nobelpristagare, banbrytande dramatiker och en av den politiska teaterns förgrundsfigurer, arbetade på samma sätt. Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av våra sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik skrattar man sig igenom föreställningen, men inte utan att känna det underliggande allvaret.

*SCENPASSET
Som medlem i Riksteatern har du en mängd förmåner att ta del av genom ditt medlemskort – Scenpasset.
Läs mer här om hur du blir medlem!

BOKA BILJETTER HÄR

 

Mer

Tid

10 November, 2021 19:00 - 20:30(GMT+02:00)

Scenen, CIK - Centrum för Idrott och Kultur

Get Directions