sön20mar16:00sön17:00Drömmen om regnbågen - Musikteater om Judy Garland

Information

I år skulle hon ha fyllt 100 år! Vi hyllar stjärnan med en musikteater om hennes liv!

I musikteaterföreställningen Drömmen om regnbågen med Anna Bromee får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands liv och hennes sista konserter i livet, våren 1969 i Sverige och Danmark.

I föreställningen berättas för första gången på en scen – med hjälp av Judy Garlands sånger och särpräglade humor och svärta – om dagarna i Sverige, men också om Stonewall-upproret. Natten efter det att HBTQ-ikonen Judy begravdes i New York, fick gästerna på en av stadens gaybarer nog av polisens trakasserier och gjorde våldsamt motstånd. Händelsen räknas som startskottet till Pride-rörelsen.

Judy Garland debuterade på scenen när hon var 2 ½ år gammal. Hennes föräldrar drev en biograf med vau-de-ville-shower i Minnesotas svenskbygder, där Judy uppträdde med sina systrar.

Som 16-åring slog hon igenom världen över med ”Over the rainbow” i filmen ”Trollkarlen från Oz”. Redan då beroende av amfetamintabletter som filmbolaget gav henne för att gå ned i vikt, orka leverera framför kamerorna och kunna sova. Judy blev en av Hollywoods största artister. Älskad för filmer som ”Easter Parade” och ”A Star is Born” (som Judy blev Oscarsnominerad för 65 år innan Lady Gagas nyinspelning av filmen – och konsertturnéer världen över.

Utanför studion och scenen var livet inte alltid lika enkelt. Spruckna relationer och skräcken att inte räcka till – som artist och som kvinna. Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända.

Medverkande: Anna Bromee
Manus: Anna Bromee (med kort utdrag ur ”I could go on singing” av Mayo Simon)
Regi: Hedvig Claesson
Producent: Anna Bromee Produktion

BILJETTFÖRSÄLJNING VIA TICKSTER.COM

Biljettpris ordinarie: 250 kr
Sidobalkong: 170 kr
Senior: 210 kr
Ungdom 12-18 år: 210 kr

På alla priser tillkommer en serviceavgift på 12 kr

Arrangörer: Scenkonstnärerna och Sigtuna Scen & Teater i samarbete med Visit Knivsta.

Mer

Tid

20 mars, 2022 16:00 - 17:00(GMT+02:00)

Arrangör

Scenkonstnärerna

Vi är ett gäng glada scenkonstentusiaster! Ett nätverk för scenkonst och teater med medverkan av både amatörer och professionella.

Learn More

Scenen, CIK - Centrum för Idrott och Kultur

Parkvägen 31 A, KnivstaSalongen "Scenen" i Knivsta har 398 platser, fördelat på balkong samt en gradäng.

Scenen, CIK - Centrum för Idrott och Kultur

Get Directions