Boxningsklubb startar i Knivsta

Nyheter

Boxningsklubb startar i Knivsta

jan 29, 2018

På torsdag drar en ny ungdomsaktivitet igång i Knivsta. Då startar Eric Wall och Jimmy Björk en boxningsklubb med inriktning unga tjejer och killar!

Både Eric och Jimmy har lång erfarenhet både som boxare i UIFs regi, och som tränare i Uppsala men nu tycker båda Knivstakillarna att det är dags för Knivsta att få sin egen boxningsklubb.
Deras mål är:  ”- En ungdomsverksamhet för dem som kanske inte känner att de passar in eller vill delta i lagidrott, det är något vi vill etablera i Knivsta. Vi vill bidra här. Det blir fler och fler ungdomar i Knivsta och då behövs olika alternativ. Vi vill bidra med boxning”, säger Wall och Björk.

Jimmy Björk och Eric Wall

Vidare beskriver de sin verksamhets utveckling som att de först ska starta en grupp med ungdomar, tjejer som killar, och med tiden kan det bli fler grupper utifrån nivå, mål och ålder men alla ska känna sig välkomna. Som ung har du lättare att lära in rörelser och boxning handlar om att lära in rörelser.

Är inte boxning farligt då? ”- Boxning handlar främst om träning, säger Wall. Det är världens bästa motions- och koordinationsträning. Och för ungdomar med aggressionsproblem så kan boxning vara ett bra sätt att kanalisera detta på då boxning sker i en kontrollerad miljö, där deltagarna visar respekt för varandra både vid vinst och förlust men fokus är gemenskap, trygghet och träning. Och träningarna och klubben kommer att anpassas efter dem som deltar.”

Första träningen sker på torsdag den 1:a februari 2018, klockan 18:30 – 20:00, i aulan på fritidsgården i Thunmansskolan, Valloxvägen 2, och därefter varje vecka. Om lokal blir ledig kommer även träningar ske på söndagar.
”- För den som är intresserad är det bara att vara på plats, ingen anmälan behövs.

Fler aktiviteter i Knivsta hittar du här

Nyheter och reportage från Knivsta!

Artiklar och inlägg om positiva händelser, personer och inspirerande historier.