Skidåkning i Knivsta

Under vintern då det bjuds på tillräckligt med snö brukar det finnas bra möjligheter för skidåkning i Knivsta. Elljusspåret, som sköts av Vassunda IF, prepareras så snart vädret tillåter. Det ligger mellan Knivsta tätort och Alsike och anses av många vara Mellansveriges bästa elljusspår för skidåkning då det är lagom och fint kuperat för att ge en utmanande träning och samtidigt en trevlig upplevelse.

Det belysta spåret är 4,3 km och utöver det finns 2 km dagspår. Belysningen aktiverar du själv mellan skymning och 22:00 och då lyser det i 40 minuter. Mer information om spåret finns vid starten som ligger vid parkeringen. Parkeringen når du ifrån Boängsvägen. I anslutning till parkeringen finns även en uppvärmd bod där man kan valla sina skidor.

I övrigt så bjuder Knivsta på fin terräng för skidåkning till exempel mellan Ängby och Vassunda, i Storåns dalgång, i skogen Lunsen och längs med 77:an kan det ibland vara spårat riktigt fina spår. Du kan också skida på Valloxen när isen under snön är tillräckligt stabil, glöm dock inte isdubbarna. I dessa områden kan du få spåra själv men det kan vara någon som varit före dig.

Meddela gärna hej@visitknivsta.se om du hittar ett bra spår du vill att andra skall få möjlighet att ta del av så håller vi informationen uppdaterad för att så många som möjligt får tillgång till en härlig skidåkning denna vinter.