Knivsta Kammarkör

Knivsta kammarkör är en avancerad blandad kör med höga ambitioner.

Stor sång- och körglädje präglar våra körövningar som vi har en gång i veckan under ledning av vår skicklige körledare. Vi sjunger både klassisk sakral och profan musik, både kortare stycken och längre verk, allt från Palestrina, Poulenc och Rutter till Carmina Burana av Orff och Gloria av Vivaldi.

Konserter

Förutom konserter i Knivsta genomför kammarkören konserter i Uppsala-Stockholm med omnejd.

Vi ger konserter och deltar i andra musikaliska evenemang när tillfälle ges. Vi samarbetar gärna med andra körer, orkestrar och artister och framför då ofta större verk. 2016 gjorde kören tex en bejublad konsert i Uppsala Konsert & Kongress (UKK) tillsammans med orkester och två andra körer, under ledning av vår dåvarande dirigent Francesco Acquista.

Se recensionerna i UNT http://knivstakammarkor.se/sidor/documents/CarminaBuranarecensionUNT.pdf

Lyssna gärna på smakprov från konserten – https://www.youtube.com/watch?v=SWX0p61RyLk

 

Hög kvalitet

Vi jobbar för att Knivsta Kammarkör ska uppfattas som en kör med hög kvalitet, höga ambitioner och en skicklig dirigent – och som en kör som det är lätt att samarbeta med. Körens uttryck med dynamik och harmonisering kommer ur ett aktivt arbete med lyssnande, samklang och tonbildning. Vi har ambitionen att vara en bra, välövad och musikaliskt finstämd kör.

Vi är en ideell förening med egen organisation och medlemsavgift. Körens medlemmar antas löpande efter provsjungning, förväntas ha god körvana, bör kunna läsa noter samt ha en egen vilja att utveckla sin röst och musikalitet både enskilt och i gruppen. Därför är vi noga med närvaro och övar hemma vid behov. Vi har ett omfattande notbibliotek. Körhelger ordnas för att fokusera på körens musikaliska utveckling med intensiv repetition av repertoar, klang och tonbildning och dessutom särskilt vid repetition av större verk. Körens medlemmar antas löpande efter provsjungning, förväntas ha god körvana, bör kunna läsa noter samt ha en egen vilja att utveckla sin röst och musikalitet både enskilt och i gruppen.
Välkommen att höra av dig till vår körledare för provsjungning.

Kontakt

Vi övar måndagar i Gredelbykyrkan i Knivsta kl 19-21

Ta kontakt med vår ordförande om du vill veta mer:

Britt Grevér 070-5925003; britt@enodo.se

Körens medlemmar antas löpande efter provsjungning, förväntas ha god körvana, bör kunna läsa noter samt ha en egen vilja att utveckla sin röst och musikalitet både enskilt och i gruppen. Välkommen att höra av dig till vår körledare för provsjungning.

Kammarkör | Musik | Kultur | Kör

Körens dirigent

Lena Samuelsson körens dirigent är musiklärare, sångpedagog, musikterapeut och körledare. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Lena har efter avslutad musikutbildning 1990 arbetat med körer i 29 år.
Under åren har hon lett ca. 10 olika körer. Vissa under några år men med flera av dem har samarbetet pågått under lång tid. Den kör som Lena för närvarande leder har hon utvecklat under 19 år.
Repertoaren omfattar viskonserter, jazzkonserter med jazzgrupper, folkmusikkonserter med folkmusiker, samt många konserter ur vårt rika svenska körklassiska kulturskatt. Under våren 2017 framförde hennes nuvarande kör ”Förklädd Gud” av Lars Erik Larsson i Matteus kyrka i Stockholm, i ett samarbete med orkestern Pro Musica samt solister och recitatör. Hösten 2018 framförde de John Rutters ”Requiem” tillsammans med orkestern Filialen samt solister i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Gredelbykyrkan

X