Knivsta Hembygsgille

Välkomna till Kvarngården!

Vi är en hembygdsförening som sedan 50 år värnat och verkat främst för bevarandet av Knivsta Kvarngård, vilket innebär mycket ideellt arbete med att underhålla byggnader och gräsytor. Mycket av vår ekonomi går till underhåll av hus och el samt försäkringar, vilket bekostas genom våra medlemmars avgifter och våra evenemang som exempelvis välbesökta midsommar vid Kvarngården, växtmarknaden och Kvarngårdens dag.

Genom våra gemensamma insatser av frivilliga medlemmar gör att vi kan driva föreningen vidare. Vi har inom styrelsen hundratals år av erfarenhet (!) men vi välkomnar alltid nya medlemmar och givetvis yngre förmågor i föreningen med öppna armar.

Verksamhet på Kvarngården

Hyr Kvarngården

Traditionellt så brukar Knivstas skolor hyra våra gräsytor inför skolavslutningen och för studentskivor, men även något bröllop brukar också dyka upp runt midsommar samt födelsedagar som ska firas på sommaren.

Vill du boka och hyra Kvarngården är du välkomna att höra av er till mig, Kjell Eriksson, telefonnummer 0705-56 84 92 eller mail knivstahbg@telia.com.

Midsommarfirande

Midsommarfirandet är hembygdsgillets största evenemang, med ca 2000 deltagare, vilket innebär mycket jobb för föreningen med förberedelser och folk som kan hjälpa till med allt från att klä majstång, kaffeförsäljning, lotterier, femkamp, fiskdammar, plocka fram bänkar och bord, så när midsommarafton går mot kvällen, så brukar man känna att man är väl värd lite midsommar själv!

Kontakt
Ordförande Kjell Eriksson
Telefon: 0705-56 84 92
E-post: knivstahbg@telia.com
Webbsida: www.hembygd.se/knivsta
Kulturarv | Hembygd | Historia | Midsommar

Sockenmagasinet

Knivstas hembygdsmuseeum Sockenmagasinet får du inte missa!

Sockenmagasinet är sommartid öppet varje fredag mellan kl. 12 -15, samtidigt som Marias stuga har öppet med fikamöjligheter för kaffesugna.

Läs mer här

Välkommen som medlem!

Vill ni bli medlem i Knivsta Hembygdsgille, så är årsavgiften 100 kronor, vilken kan betalas in på PG 467573-2

Kvarngården, Knivsta