Novemberkåsan 2016

Sveriges äldsta och mest kända motorcykeltävling kommer till Knivsta!

Det är med stor glädje vi kan meddela att start och mål för Novemberkåsan 2016 kommer att vara i Knivsta den 5-6 november.

Novemberkåsan körs på olika orter och är Sveriges äldsta och mest kända motorcykeltävling. Tävlingen är årlig, arrangeras av Svenska Motorklubben och har körts sedan 1915, med avbrott endast för första och andra världskriget 1939-1945 och högertrafikomläggningen 1967. Som namnet antyder är november den månaden då tävlingen brukar köras.

Tävlingen, som körs som enduro typ 1, omfattar en sträcka på ca 10 mil som körs ett varv på dagen och två varv på natten på skogsstigar och i terräng totalt ca 30 mil. I början av 1930-talet körde man 60-70 mil, men då mest på byvägar. Numera är Novemberkåsan känd för sin svårighet och sina svåra passager som kan vara bäckar, myrar och vattendrag.

Arrangören 2016 är SMK Uppsala

Novemberkåsans hemsida

Parkeringsinformation från Knivsta kommun under Novemberkåsan

Parkeringskarta

Parkering för allmänheten och pendlare Knivsta tätort

Tillfällig gratis parkering på fyra platser finns för både pendlare och besökare under de här dagarna. Vi ber er vänligen att parkera enligt den parkeringskarta ovan. Du kan även hämta kartan hos Kontaktcenter i Kommunhuset.

Orienteringskarta för depå

Orienteringskarta för tävlande och arrangörer Knivsta Centrum

Orienteringskarta husvagnsparkering

Orienteringskarta för husvagnsparkering Knivsta kommun

X